Regiedebuut Ryan Gosling haalt bioscoop niet

Lost River, het regiedebuut van Ryan Gosling, komt niet in de bioscoop in de Verenigde Staten. De film wordt alleen uitgebracht via home-entertainmentkanalen.

Lost River, het regiedebuut van Ryan Gosling, komt niet in de bioscoop in de Verenigde Staten. Producent Warner Bros heeft besloten de film in april alleen uit te brengen via home-entertainmentkanalen, schrijft filmvakblad Variety.

De fantasythriller, waarvoor de acteur ook het script schreef, kreeg gemengde reacties na de wereldpremière op het filmfestival van Cannes in mei. Niet iedereen was gecharmeerd van het gewelddadige sprookje over een alleenstaande moeder en haar zoontje die in een mysterieuze onderwaterwereld belanden. Anderen vergeleken het resultaat met het surrealistische werk van regisseur David Lynch.

Onder anderen Eva Mendes, Christina Hendricks en Saoirse Ronan hebben een rol in de film, die in Detroit werd opgenomen. Lost River komt in augustus in Nederland uit.

[NOVUM]