Rogen dankbaar voor bioscooprelease The Interview

Seth Rogen is dankbaar dat zijn film The Interview toch door bioscopen wordt vertoond. “Ik ben dolblij dat mensen de moeite hebben genomen de film ook te zien.”

Seth Rogen is dankbaar dat zijn film The Interview toch door bioscopen in de Verenigde Staten wordt vertoond. Producent Sony trok de film een week voor hij in première zou gaan, maar meer dan driehonderd bioscopen besloten de comedy toch te draaien.

“Ik ben dolblij dat mensen de moeite hebben genomen de film ook te zien,” zei Rogen zondag volgens Amerikaanse media in een verklaring. “Het feit dat mensen hun huizen hebben verlaten terwijl ze ook de optie hadden thuis te blijven is geweldig.”

Veel bioscopen wilden de film niet meer vertonen, omdat zij met terreuraanslagen werden bedreigd. The Interview beleefde op eerste kerstdag toch zijn bioscooppremière, in 331 kleinere bioscopen. Inmiddels heeft de satire 2,8 miljoen dollar in het laatje gebracht. Eerder was de film al te huur via internet, en bracht op die manier ruim 15 miljoen dollar op.

In de film beramen Amerikanen een plan om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te vermoorden. In juni dreigde Pyongyang al met ‘meedogenloze tegenmaatregelen’ als de film niet zou worden verboden.

Sony besloot de release van de film op het laatste moment te annuleren na na een grootschalige hack. Interne e-mailcommunicatie en filmscripts werden gelekt en ook zouden medewerkers van de filmstudio dreigementen hebben ontvangen. Daarvoor was volgens de Amerikaanse federale recherche FBI Noord-Korea verantwoordelijk. Dat wordt vanuit het Aziatische land ontkend.

[NOVUM]