Scherpe kritiek op schrappen The Interview

Vooraanstaande Amerikanen hebben fel gereageerd op de beslissing van Sony om de film The Interview niet uit te brengen. Onder hen Rob Lowe en Donald Trump.

Vooraanstaande Amerikanen hebben fel gereageerd op de beslissing van Sony Pictures om de film The Interview niet uit te brengen. De film over een moordcomplot op de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zal ook niet te zien zijn via dvd of video-on-demand, besloot Sony woensdag na anonieme bedreigingen. Eerder was het bedrijf al doelwit van een grootschalige hack, mogelijk door Pyongyang zelf.

Volgens acteur Rob Lowe (The West Wing) is Sony met de beslissing gecapituleerd voor druk van Noord-Korea. “Wow. Het zijn niet de hackers die gewonnen hebben, het zijn de terroristen en vrijwel zeker de Noord-Koreaanse dictatuur, dit was een oorlogsdaad”, twitterde Lowe. “Sony heeft absoluut geen lef of ballen. Ze hadden de film nooit moeten terugtrekken”, stelde zakenman Donald Trump in een video op Facebook.

[NOVUM]