Serious Request-teller op ruim 4,5 miljoen

De teller van Serious Request staat maandagavond op 4.588.750 euro. Dat kregen 3FM-dj’s Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren, die sinds donderdagavond geld inzamelen vanuit het Glazen Huis in Haarlem, rond 20.30 uur te horen van presentatrice Sophie Hilbrand.

Vorig jaar, toen het Glazen Huis in Leeuwarden stond, was de tussenstand twee dagen voor het einde van Serious Request 4.328.242 euro. Al sinds het begin van de actie lopen de dagelijkse tussenstanden voor op die van vorig jaar.

“De dj’s worden nu duidelijk wat emotioneler en wiebeliger”, vertelt een woordvoerster van 3FM. “Ze werken keihard en slapen slecht. Maar de inzet vanuit het hele land is hartverwarmend.”

Dinsdagavond volgt de laatste tussenstand. Woensdag mogen de dj’s na een week vasten en non-stop verzoekplaatjes draaien tegen 21.00 uur het Glazen Huis uit en horen ze, na een triomftocht door de stad, op het podium aan het Houtplein hoeveel de actie dit jaar in totaal heeft opgebracht. In 2013 eindigde de goededoelenactie van 3FM en het Rode Kruis met een recordopbrengst van ruim 12,3 miljoen. [Novum/Radio.NL]