Steve Carell werd per toeval komediester

Voor velen is het opvallend dat Steve Carell schittert in het sombere drama Foxcatcher. Volgens hem is het slechts toeval dat hij tot nu vooral komedie deed.

Voor velen is het opvallend dat Steve Carell schittert in het sombere drama Foxcatcher. De acteur zelf zegt dat het toeval is dat hij een reputatie heeft opgebouwd als komediester. Dat schrijft USA Today.

Verborgen onder gezichtsprotheses speelt hij de rol van ondernemer en sportliefhebber John du Pont in Foxcatcher. Critici noemden het een keerpunt in zijn carrière die vooral bestaat uit komische rollen in Hollywoodfilms. Carell zelf vindt het niet meer dan normaal: “Ik heb mezelf altijd gezien als acteur die in komedie terecht is gekomen omdat ik daarvoor vaak werd ingehuurd, vertelt hij. Maar dat is nooit mijn doel geweest.”

Na beroemd te zijn geworden met rollen in komedies als The Office, Evan Almighty, Anchorman en Little Miss Sunshine was Carell pas te zien in serieuzere rollen in Dan in Real Life en The Way Back. De stap naar het sombere drama Foxcatcher hoort niet bij een plan, vertelt de acteur. “Ik heb nooit besloten om meer serieuzere rollen op te zoeken. Het is gewoon op mijn pad gekomen.”

[NOVUM]