Taylor Swift kandidaat Person of the Year

Taylor Swift staat in de top acht van meest invloedrijke personen van 2014 van Time Magazine. De voorselectie is maandag door Today bekendgemaakt.

Taylor Swift staat in de top acht van meest invloedrijke personen van 2014 van Time Magazine. De voorselectie is maandag door Today bekendgemaakt.

De 24-jarige zangeres is opgenomen in de lijst vanwege haar succesvolle album 1989 en de beslissing om haar muziek van Spotify te verwijderen. Hiermee vestigt Taylor de aandacht op de problemen met illegaal downloaden en de vergoedingen voor artiesten.

Andere genomineerden zijn onder meer Apple-hoofddirecteur Tim Cook, de Ferguson-demonstranten en de Russische president Vladimir Poetin. Vorig jaar werd paus Franciscus uitgeroepen tot de meest invloedrijke persoon in de wereld. De beslissing wordt genomen door redacteuren van Time en op woensdag 10 december bekendgemaakt.

De titel persoon van het jaar wordt door Time Magazine toegekend aan een individu of groep die een grote invloed op de wereld heeft, of dit nu slecht of goed is.

[NOVUM]