Tiësto genomineerd voor Grammy Award

De Nederlandse dj Tiësto maakt kans op een Grammy Award. Zijn remix van All Of Me van John Legend is genomineerd in de categorie Best Remixed Recording.

De Nederlandse dj Tiësto maakt kans op een Grammy Award. Zijn remix van het nummer All Of Me van John Legend is genomineerd in de categorie Best Remixed Recording, Non-Classical.

De nominaties werden vrijdagavond via sociale media bekendgemaakt. Tiësto, de artiestennaam van Tijs Verwest, neemt het in deze categorie onder meer op tegen de remix die zijn collega Robin Schulz maakte van de Mr. Probz-hit Waves. De Duitse dj krijgt op Twitter felicitaties van de Nederlandse zanger.

Zelden wint een Nederlandse artiest deze prestigieuze prijs, de Oscars van de muziekwereld worden ze ook wel genoemd. In 2011 wist Afrojack een felbegeerd beeldje mee te nemen voor zijn remix van Madonna’s nummer Revolver. Vorig jaar was Armin van Buuren nog genomineerd maar hij zag de prijs aan zijn neus voorbij gaan.

De Grammy Awards worden op 8 februari in 83 categorieën uitgereikt in Los Angeles. Beyoncé, Pharrell Williams en Sam Smith hebben de meeste nominaties voor de belangrijke internationale muziekprijzen in de wacht gesleept: zij zijn elk in de race voor zes Grammy’s.

De vijf genomineerden voor beste plaat zijn Girl (Pharrell Williams), Morning Phase (Beck), In The Lonely Hour (Sam Smith), X (Ed Sheeran) en het titelloze vijfde studioalbum van Beyoncé.

[NOVUM]