Search
Close this search box.

Vijftien miljoen voor online versie The Interview

De omstreden komedie The Interview heeft tot nu toe online vijftien miljoen dollar opgeleverd. Dat heeft Sony Pictures zondag bekendgemaakt.

De omstreden komedie The Interview heeft tot nu toe online vijftien miljoen dollar opgeleverd. Dat heeft Sony Pictures zondag bekendgemaakt.

Volgens de producent is de film meer dan twee miljoen keer gehuurd of gedownload sinds hij donderdag online kwam. De vijftien miljoen die het tot en met zaterdag opleverde, is de hoogste brutowinst voor een onlineversie van Sony ooit.

Amerikanen beramen in de film een plan om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te vermoorden. De film werd een week voor de première teruggetrokken na een grootschalige hack. Toch besloten meer dan driehonderd bioscopen de film te vertonen. Daarnaast kunnen consumenten er via onder andere YouTube en Google Play voor kiezen de film te huren of te kopen.

[NOVUM]