Warner Bros stelt Jungle Book uit

Warner Bros stelt de release van de 3D-film Jungle Book: Origins met een jaar uit. De film van regisseur Andy Serkis zou aanvankelijk in oktober 2016 uitkomen.

Warner Bros stelt de release van de 3D-film Jungle Book: Origins met een jaar uit. De film van regisseur Andy Serkis zou aanvankelijk in oktober 2016 uitkomen. Dat wordt nu 6 oktober 2017, schrijft The Hollywood Reporter.

De film is gebaseerd op het boek The Jungle Book uit 1894 van Rudyard Kipling dat het verhaal vertelt van een jongetje (Mowgli) dat wordt opgevoed door een groep wolven. Tijger Shere Khan is zijn eeuwige rivaal die hem meermaals probeert te doden. Benedict Cumberbatch zal zijn stem inspreken, de 10-jarige Rohan Chand spreekt de stem van Mowgli in.

Bij het grote publiek is vooral de animatieversie van Jungle Book van Disney uit 1967 bekend. Ook Disney werkt momenteel aan een nieuwe versie van de film, die in oktober 2015 uitkomt. Voor de rol van Shere Khan heeft Disney Idris Elba al vastgelegd.

[NOVUM]