Youp van ’t Hek heeft hartritmestoornis

Youp van ’t Hek heeft last van een gevalletje Holleeder, zo zei hij in de talkshow van Jeroen Pauw. De cabaretier onthulde dat hij een hartritmestoornis heeft

Youp van ’t Hek heeft last van een gevalletje Holleeder, zo zei hij vrijdagavond in de talkshow van Jeroen Pauw. De cabaretier onthulde dat hij een hartritmestoornis heeft.

De 60-jarige Van ’t Hek vindt niet dat hij echt een slecht hart heeft zoals Willem Holleeder. “Ik heb last van een totaal ongevaarlijke, maar wel heel hinderlijke hartritmestoornis”, aldus Van ’t Hek. “Je moet dan niet optreden. Het moet geen uren duren voordat je naar de huisarts gaat.”

De cabaretier heeft het tot nu drie keer meegemaakt dat zijn hart op hol sloeg. “Ik had het twee weken geleden weer op een vrijdag.” Maar daarvoor had hij er een jaar geen last van.

Toch wordt Van ’t Hek wel een beetje nerveus en onzeker van de hartritmestoornis. Youps broer is jaren geleden gedotterd en overleed kort daarna aan een hartstilstand. De cabaretier wil dan ook niet onder het mes vanwege de aandoening. “Als ik er maar een keer per jaar last van heb en er is een pilletje voor.”

De laatste tijd was de mysterieuze ziekte van de cabaretier het gesprek van de dag. Hij moest twee weken geleden dus een optreden afzeggen, maar wilde niet zeggen wat hem precies mankeerde.

[NOVUM]