Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kink FM en Radio Veronica blijven kanshebbers

Afgelopen zaterdag was Jan Hoogesteijn, directeur van Kink FM en Radio Veronica, te gast bij Business Nieuws Radio. Vorige week besloot Veronica om niet mee te doen aan de frequentieverdeling. Volgens Hoogesteijn betekent dit niet dat er geen kansen meer zijn voor beide radiostations om uiteindelijk via de ether uit te kunnen zenden.

Veronica is een bedrijf dat zich naast televisie, internet en het Veronica Magazine ook wil richten op radio. Daarvoor is het bedrijf op zoek naar een strategische partner.

Voor het bedrijf was het bieden op een frequentie niet verantwoord. Hoogesteijn: “Ik denk dat een groot aantal partijen die wel geboden heeft van een koude kermis thuiskomen en dat er wellicht UMTS-achtige praktijken zullen ontstaan binnen nu en een jaar. Veronica heeft dat op tijd in de gaten gekregen.”.

Vooral Kink FM had een grote kans om een etherfrequentie te bemachtigen, maar de bedragen voor het bieden op een frequentie zijn voor Veronica te hoog. Het bedrijf wil nu met een partij in zee gaan die wel een etherfrequentie toebedeeld krijgt, om daar het programma van Kink FM of Radio Veronica op uit te zenden. [Radio.nl]