Zoek
Sluit dit zoekvak.

Opie & Anthony vervangen Roth bij CBS

De kogel is definitief door de kerk. Het duo Opie & Anthony zal de plek innemen van David Lee Roth bij CBS Radio. Vanochtend werd het heugelijke feit live bekend gemaakt op zowel de deelnemende stations van CBS Radio, als XM Satellite Radio, waar beide heren momenteel nog te horen zijn. Vanaf aanstaande woensdag zullen Opie & Anthony, na vier jaar afwezigheid, weer definitief terugkeren op FM.

Opie & Anthony terug op FM
Het is de bedoeling dat Gregg “Opie” Hughes en Anthony Cumia op zes van de zeven stations te horen zullen zijn, waar Roth tot voorkort nog in de ochtend te horen zullen zijn. Het enige ‘Roth station’ dat niet meedoet is WNCX in Cleveland. In plaats hiervan zal het duo in de middag te horen zijn (tape-delayed) op zusterstation 92.3 K-Rock (WXRK), niet te verwarren met K-Rock in New York. Nadat K-Rock in New York omgebouwd werd tot Free FM, heeft een station in Cleveland, dat eveneens op 92.3 FM uitzond, zowel de naam als de callsigns geadopteerd.

Speciaal voor hun terugkeer op FM zullen Opie & Anthony de studio van XM verruilen voor die van Free FM. Hierdoor krijgt CBS Radio de volledige controle over de show, die ongetwijfeld met vertraging zal worden uitgezonden. Hierdoor kan CBS alle ‘vuiligheden’ uit de show filteren. Het ‘ongecensureerde’ signaal zal via XM Satellite Radio worden uitgezonden. Tussen 6 en 9 uur zullen Opie & Anthony op zowel FM als satellietradio te horen zijn, waarna de heren van 9 tot 11 uur nog exclusief op XM te horen zullen zijn.

Roth uit de ether geslingerd
Vorige week ontstonden de eerste geruchten al dat CBS Radio bezig was met het zoeken naar vervanging van David Lee Roth. Sinds januari is de voormalig zanger van de band Van Halen de vervanger van Stern, maar sinds hij die plek over nam zijn de luistercijfers dramatisch gedaald. Daar kwam ook nog eens bij dat Roth flink overhoop lag met zijn bazen.

Afgelopen vrijdag werd plotsklaps bekend dat Roth die dag zijn laatste ochtendshow ‘Roth Radio’ zou gaan presenteren.

Voor Roth zelf kwam het nieuws ook enigszins onverwachts, want slechts kort voor zijn laatste uitzending werd hij op de hoogte gebracht van de beslissing. Tijdens het begin van zijn show sprak hij dan ook uitvoerig over de kwestie: “Ik werd getrapt, heen en weer geslingerd en nu gaat het iemand geld kosten.” Hiermee doelt Roth op zijn contract ter waarde van $4 miljoen.

Vooralsnog is Roth van plan om het netjes op te lossen met CBS Radio, maar sluit anders een rechtzaak niet uit. “We gaan het of netjes doen, zoals echte heren, of ik ga een woordje spreken met Peter Parcher (advocaat van Howard Stern, red). Dus het wordt een vriendelijke hand of de negende wereldoorlog gaat uitbreken,” aldus Roth tijdens zijn laatste show.

Gemengde gevoelens voor Stern
Een man die ongetwijfeld met gemengde gevoelens zal terugkijken op de gebeurtenissen is Howard Stern. De ‘King of all media’ is nog steeds van mening dat CBS Radio veel te vroeg heeft ingegrepen. Roth heeft namelijk maar drieëneenhalve maand de tijd gekregen om zich te ‘bewijzen’, terwijl een gemiddelde ochtendshow toch minimaal een jaar nodig heeft om op het juiste niveau te komen en te scoren bij het publiek.

Daarnaast is het een bittere pil voor Stern dat CBS nu uitgerekend in zee gaat met zijn aartsrivalen. Stern ligt namelijk al enige jaren overhoop met Opie & Anthony. Aan de andere kant is het allemaal koren op de molen van Stern. CBS Radio beschuldigd Stern er namelijk van zendtijd misbruikt te hebben om reclame te maken voor zijn huidige werkgever Sirius Satellite Radio. Nu huurt CBS Radio zelfs een duo in dat tegelijkertijd ook op satellietradio te horen is. Het is dus aftellen naar het moment dat de eerste keer de term ‘satellietradio’ te horen zal zijn op FM. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten