Ciel Radio verschijnt alsnog in de ether van Wallonië. Afgelopen donderdag maakte mediaregulator CSA bekend dat het overgebleven pakket met stadsfrequenties naar de muziek- en informatiezender gaat. De uitslag was vooral een bittere pil voor de nieuwszender BFM en de pop-rockzender Mint, die beiden eveneens kans maakten op het FM-pakket. Als gevolg van het besluit van de CSA heeft Mint inmiddels zijn uitzendingen volledig gestaakt.
In juni van dit jaar maakte de CSA de uitslag van een grootschalige herverdeling van FM-frequenties in het Franstalige gedeelte van België bekend. Hierbij kregen Bel RTL, Contact, Nostalgie en NRJ landelijke kavels toegewezen. Fun Radio werd verblijd met een pakket met stadsfrequenties. Het tweede pakket met stadsfrequenties werd echter niet verdeeld. De CSA kon namelijk geen keuze maken tussen drie partijen: Ciel Radio, BFM en Mint. Daarom mochten de drie stations hun plannen opnieuw presenteren aan de mediaregulator.
Afgelopen donderdag maakte de CSA bekend dat Ciel Radio het tweede kavel met stadsfrequenties krijgt. Hiermee keert de muziek- en informatiezender terug in de ether. De nieuwe licentie van Ciel Radio is met onmiddellijke ingang van kracht. Het station hoopt dan ook de frequenties in onder meer Brussel, Luik, Verviers, Namen, Spa en Charleroi zo spoedig mogelijk in gebruik te nemen.
Voor BFM en Mint is het besluit van de CSA een bittere pil. Volgens de nieuwszender BFM heeft de CSA duidelijk voor alleen maar muziekstations gekozen. Weliswaar profileert Ciel Radio zich ook gedeeltelijk als informatiezender, maar volgens BFM is dit slechts 15% van de gehele programmering. BFM zelf biedt 100% informatie aan. Daarbij moet overigens wel vermeldt worden dat BFM een groot gedeelte het programma van BFM uit Frankrijk overneemt.
Ook Mint betreurt het besluit. Als gevolg hiervan heeft het station afgelopen vrijdag de uitzendingen volledig gestaakt. Daarmee is een einde gekomen aan roerige tijden voor de pop-rockzender. Al gelijk na de verdelingsronde in juni besloot Mint namelijk in hoger beroep te gaan tegen de uitslag. Via de Raad van State probeerde het station om het besluit van de CSA, om één van de landelijke pakketen toe te wijzen aan NRJ, te laten schorsen. Mint verloor de strijd om dit kavel namelijk nipt. De Raad van State wees het verzoek van Mint echter af. In juli van het dit jaar haalde Mint nog het nieuws nadat het door mediawaakhond BIPT uit de ether werd gehaald. Het station weigerde namelijk zijn etherfrequenties uit te schakelen. [RS/Radio.NL]