Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Antennes’ Annette naar Radio 21 en Rockland

Annette Radüg keert na drie jaar afwezigheid terug op de Duitse radio. Sinds afgelopen maandag (13 juli) is ze elke dag tussen 10 en 14 uur te horen op de rockzenders Radio 21 in Nedersaksen en Rockland Radio in Rijnland-Palts. De voormalig Hit-Radio Antenne deejay neemt hiermee de plek in van Torsten Buschmann.

Bijna 10 jaar lang was Annette Radüg, toen nog bekend als Annette Raer, te horen op de ‘Antenne’ in Nedersachsen. In 1997 debuteerde ze bij de zender en presenteerde tussen 11 en 17 uur ‘Der Nachmittag’. Later werd het station omgedoopt tot Hit-Radio Antenne (Niedersachsen) en presenteerde ze programma’s als ‘Big Mix’ en ‘Antennes Annette’. In augustus 2006 besloot Raer om een tijdelijke stop in te gelasten om meer tijd te kunnen besteden aan haar zoon van twee jaar oud. Inmiddels is haar zoon vijf jaar en is Raer in het huwelijksbootje gestapt, waardoor haar achternaam nu Radüg. Hoogste tijd dus om haar oude liefde weer op te pakken.

Sinds afgelopen maandag presenteert Annette Radüg dagelijks ‘Der neue Vormittag’ Radio 21, evenals op Rockland Radio in Rijnland-Palts. De show wordt namelijk simultaan uitgezonden op beide zenders. Sterker nog: Radio 21 en Rockland hebben een identieke programmering. Alleen de jingles, reclame, het weer en de verkeersinformatie zijn verschillend.

Door de komst van Radüg wijzigt ook de rest van de programmering. Haar show duurt namelijk één uur korter dan die van voorganger Torsten Buschmann. Per Eggers zal daarom voortaan tussen 14 en 19 uur te horen zijn in plaats van tussen 15 en 20 uur.

Radio 21 en Rockland timmeren momenteel hard aan de weg om meer luisteraars te trekken. In maart van dit jaar werd Oliver Peral al aangetrokken als ochtenddeejay. Daarnaast is hij ook programmaleider bij Radio 21.

Radio 21 is in delen van Nedersaksen via de ether te ontvangen. Vooral in de regio Hannover, Braunschweig en Göttingen heeft het station flink wat frequenties, evenals in Osnabrück, Oldenburg en Aurich. Sinds mei is Radio 21 ook in Lingen te ontvangen op 106.9 FM, maar doordat de zender naar het westen is afgeschermd is, is de zender niet tot nauwelijks te ontvangen in Nederland. Rockland Radio was voorheen in bijna heel Rijnland-Palts via de ether te ontvangen. Begin 2008 raakte het station echter een aantal frequenties kwijt. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten