Search
Close this search box.

Willem van Kooten ontvangt Marconi Oeuvre Award 2018 (filmpje)

Willem van Kooten, ook wel bekend als Joost den Draaier, krijgt de Marconi Oeuvre Award 2018. De oud-radiomaker werd door zijn kleinzoon met het nieuws overvallen tijdens de uitzending van ‘Tijd voor Max’. Van Kooten ontvangt de award als grondlegger van de hitradio in Nederland.

“Hij beheerst het radiomaken als geen ander”, zo staat in het juryrapport.

Altijd vol energie, bravoure, passie en met een perfecte timing. Daarmee werd hij het ultieme voorbeeld voor de latere generatie deejays.

Eerdere winnaars van de prijs, die sinds 2004 wordt uitgereikt, zijn onder anderen Adam Curry, Edwin Evers, Tineke de Nooij en Ruud de Wild.

Naast de Marconi Oeuvre Award zijn ook de genomineerden voor de Aanstormend Talent Award, de Beste Zender Award en de Online Award bekendgemaakt.

Genomineerden Aanstormend Talent Award:
– Shay Kreuger (NPO Radio 2)
– Bram Krikke (Slam)
– Bas Menting (Radio 538)

Genomineerden Beste Zender Award:
– NPO Radio 2
– Radio 10
– Slam

Genomineerden Online Award:
– BNR Nieuwsradio SMART Radio
– Dag en Nacht Media
– NPO Radio 4.nl

De vakjury voor de Marconi Awards bestaat dit jaar uit Wibo Dijksma (juryvoorzitter AvroTros), Marc Adriani (Talpa Radio), Bart Arens (NPO Radio 2), Mireille van Ark (BNR Nieuwsradio), Jan-Willem van Engelen (Npo Radio 2 & 5), Beitske de Jong (Npo Radio 4), Dave Minneboo (Qmusic), Coen Swijnenberg (Radio 538), Jordi Warners (Slam) en Simone Weimans (Npo Radio 1).

Naast de Marconi Awards worden er tijdens het RadioGala van het Jaar ook publieksprijzen uitgereikt, waaronder de prestigieuze Gouden RadioRing. Luisteraars kunnen tot 10 januari via RadioRing.nl stemmen op hun favoriete radioprogramma, radiopresentatrice en radiopresentator.

De 13e editie van het RadioGala van het Jaar, gepresenteerd door AvroTros-deejay Rob Janssen (Rob van de Radio), vindt op donderdag 31 januari plaats in Theater Gooiland in Hilversum. [Radiowereld.NL]
Foto: Dirk-Jan van Dijk/AvroTros