Search
Close this search box.

Britse legerzender BFBS geeft laatste sterke frequentie Duitsland op

De Britse legerzender BFBS Radio geeft binnenkort haar laatste sterke FM-frequentie in Duitsland op. Het gaat hierbij om de frequentie 103.0 FM vanuit Bielefeld in West-Duitsland. Luisteraars worden opgeroepen om te schakelen naar zwakkere vervangende frequenties.

Britse legerzender BFBS geeft laatste sterke frequentie Duitsland op Via BFBS Radio worden Britse troepen die gestationeerd zijn in Duitsland in hun eigen taal geïnformeerd en vermaakt. Het station zendt een format uit dat gelijk is aan BBC Radio 1.

Lange tijd was BFBS dan ook in grote delen van Noord- en West-Duitsland via sterke FM-frequenties te ontvangen. Sterker nog: de legerzender was op de gehele weg van Oberhausen naar Berlijn storingsvrij op de autoradio te ontvangen.

Vanuit studio’s in Keulen en later Herford worden overdag programma’s gericht op Duitsland gemaakt. Zelfs de files op de doorgaande Duitse Autobahnen werden elk uur gemeld op BFBS Radio Germany.

Steeds minder kazernes in Duitsland
De afgelopen jaren zijn er al flink wat kazernes van het Britse leger gesloten, waardoor BFBS al flink wat frequenties heeft opgegeven, zoals in het Ruhrgebied, en Visselhövede en Drachenberg (bij Braunschweig) in Nedersaksen.

De laatste jaren waren alleen nog diverse kazernes in Ostwestfalen in gebruik, vandaar dat BFBS haar sterke FM-frequentie in deze regio aanhield. Maar inmiddels zijn ook hier diverse kazernes gesloten, waaronder Bielefeld. Alleen Paderborn en het trainingsterrein Sennelager zijn nog in gebruik.

Van de meer dan 20.000 soldaten die 10 jaar geleden in Duitsland gestationeerd waren, zijn er nu nog ruim 200 over. Samen met hun gezinsleden wonen er nu nog een kleine 600 Britten in deze regio.

Over op zwakkere frequenties
En daarom geeft BFBS Radio ook haar laatste sterke FM-frequentie in Duitsland op. Eind deze maand worden de uitzendingen op 103.0 FM (70 KW) vanuit Bielefeld gestaakt. BFBS roept de luisteraars in deze regio in elk geval op om over te schakelen op zwakkere vervangende FM-frequenties in Herford, Minden en Paderborn-Sennelager. De frequente 103.0 FM is inmiddels van de website van BFBS verwijderd.

Wat er met de vrijkomende sterke FM-frequentie gaat gebeuren is nog onduidelijk. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten