Albert Verlinde heeft een dreigende burn-out het hoofd weten te bieden. “Twee, drie jaar geleden zat ik tegen een burn-out aan”, geeft hij toe.
Albert Verlinde heeft een dreigende burn-out het hoofd weten te bieden. “Twee, drie jaar geleden zat ik tegen een burn-out aan”, bekent hij. De presentator van RTL Boulevard bedacht een niet voor de hand liggende oplossing. “Mijn leven is alleen maar drukker geworden”, zegt hij lachend.
Wel staat de 46-jarige Verlinde meer ontspannen in het leven. “Ik kan steeds beter met de drukte omgaan”, legt hij uit. “Ik heb een topjaar gehad, met al die musicals, RTL Boulevard dat weer een jaar super heeft gedraaid en een nieuw contract voor drie jaar dat ik heb afgesloten. Het is gewoon one of the best years of my life geworden.”
Om werkstress het hoofd te bieden, probeert de presentator regelmatig tijd voor zichzelf vrij te maken. “Hoe druk je het ook hebt, hoe gek die idiote wereld je ook maakt, mailtjes die je steeds wilt openen en sms’jes die je steeds wilt lezen: gooi de boel af en toe gewoon even uit”, stelt Verlinde voor. “Ga lekker naar een detective kijken of een boswandeling maken, terug naar jezelf.”
Ondanks zijn toenemende succes in de theaterwereld, met musicalhits als ‘Doe maar!’ en ‘Grease’, peinst Verlinde er niet over om te stoppen met zijn dagelijkse showbizzprogramma RTL Boulevard. “Ik vind Boulevard het leukste wat er is, ik zou geen ander programma willen hebben”, zegt hij enthousiast.
Zijn deelname aan het programma Sterren op het Doek hielp hem even stil te staan in zijn hectische bestaan. Drie kunstenaars schilderden zijn portret voor de nieuwe televisieshow van Hanneke Groenteman, waaraan ook prominente Nederlanders als Marco Borsato, Frits Bolkestein en Najib Amhali deelnemen. “Toen ik ging zitten om te poseren kwam er een soort rust over me”, licht hij toe. “Ik dacht: ik ga het gewoon zien als een dagje uit, als een ervaring.”
Uit de drie verschillende portretten mocht Verlinde er één uitkiezen, die een plaatsje kreeg in zijn keuken. De overige werken worden tentoongesteld en vervolgens geveild voor een goed doel. Welk schilderij hem het meest kon bekoren wordt nog geheim gehouden. “Ik heb mijn portret niet gekozen uit ijdelheid, maar omdat ik het het mooiste kunstwerk vind”, verklaart hij zijn keuze.
De drie zeer verschillende werken boden hem ook een blik in de spreekwoordelijke spiegel. “als je ernaar kijkt zie je overal een redelijk vriendelijke, maar ook harde, zakelijke blik”, zegt hij. “Dat had ik nooit zo gezien, die combinatie van een soort zakelijkheid, hardheid en vriendelijkheid, liefde. Dat heb ik door die schilderijen bij mezelf ontdekt.”
[Novum]