Zoeken
Sluit dit zoekvak.

RadioBitches Awards – 2007

RadioBitches Awards – 2007

Radiobitchesaward 2007

Radiolegende Tineke de Nooij heeft dinsdag (5 juni) de Oeuvre Award ontvangen tijdens de eerste editie van de Radiobitches Awards in The Sugar Factory in Amsterdam. Tijdens de Radiobitches Awards werden radiovrouwen geëerd in de vorm van awards in vijf categorieën. Dit zijn: grootste radiotalent, beste producer, beste radiostation, beste nieuwslezer en beste deejay/presentatrice.

Foto: Hannelore Zwitserlood (Q-music), Tineke de Nooij, Annemieke Schollaardt (3FM) en Marlous Löffelman (Radio 538)

Nederland kent naar verhouding maar weinig radiovrouwen ten opzichte van andere omliggende Europese landen. Daarom heeft de Veronica Radioschool de Radiobitches Awards in het leven geroepen. Radio.NL was er ook bij, en maakte deze fotoreportage.

Oeuvre Award
Radiolegende en eregast Tineke de Nooij heeft afgelopen dinsdag de Oeuvre Award, een juryprijs, in ontvangst genomen tijdens de eerste editie van de Radiobitches Awards. Tineke de Nooij (66) was de tweede vrouwelijke diskjockey bij Radio Veronica na Ellen van Eck. Tineke werd op 19 jarige leeftijd bij Veronica aangenomen waar ze begon met het schrijven van omroepteksten. Niet veel later werd ze diskjockey van de zeezender.

Tineke werd eerst bekend als presentator van het programma “Koffietijd met Tineke” en met de bekende tune ‘Een twee drie vier vijf zes zeven acht negen Tieeeeeeeeeeeeneke’. Later presenteerde ze diverse radioprogramma’s bij Radio Veronica.

Vanaf 1974 werkt ze ook voor televisie, vanaf 1976 ook als regisseur. Haar programma Tineke, dat ze zelf presenteerde, werd een groot succes. In 1989 stapte ze echter op bij Veronica om aan TV10 mee te kunnen werken en begon ze haar eigen productiemaatschappij Tenfold. Na het fiasco van TV10 kwam ze bij RTL terecht. In 2001 was Tineke nog even te horen bij Radio 192 wat uiteindelijk failliet ging. Ook werkte ze nog mee aan de Veronica zeezender-week in 2003. Bij de jonge luisteraars is Tineke de Nooij vooral bekend als van de omstreden BioStabil 2000-hanger. Onder andere hierom werd zij door de Vereniging tegen de Kwakzalverij genomineerd voor de Kackadorisprijs.

Beste Station
De award voor het Beste Station voor radiovrouwen ging naar 100%NL. Andere radiostations die genomineerd waren zijn 3FM, BNR Nieuwsradio, Kink FM, en KX Radio. Programmadirecteur Herbert Visser: “100%NL heeft overwegend vrouwelijke deejay’s achter de microfoon en mengtafel zitten. De reden hiervoor is niet alleen dat 100%NL gelooft in vrouwen op de radio, maar ook omdat de muziek van 100%NL overwegend door mannen wordt gemaakt. Het inzetten van vrouwelijke deejay’s zorgt voor een evenwichtig geluid op de zender”. Naast de zes vrouwelijke deejay’s werken er in het kleine team van 100%NL in totaal zeven vrouwen achter de schermen.

Beste DJ/Presentatrice
Beste DJ/Presentatrice werd Claudia de Breij, zo bleek uit alle stemmen. Claudia, die op 26 april haar laatste radioprogramma op 3FM presenteerde, nam de prijs telefonische in ontvangst vanaf haar vakantieadres. Andere genomineerden voor Beste deejay / Presentatrice waren: Eline la Croix (Eline la Croix / 100%NL), Froukje de Both (Niels & Froukje / Radio 538), Jeanne Kooijmans (Café Kooijmans / Radio 5) en Lucella Carasso (Radio 1 journaal, Met het Oog op Morgen / Radio 1).

Helaas kon de Award niet worden uitgereikt. Woensdagmorgen werd duidelijk waar de gestolen award was gebleven. Medewerkers van radoprogramma ‘Môgge Caz’ vonden dat Mijke van Wijk van Caz de winnaar was.

Beste Nieuwslezer
Beste Nieuwslezer werd Hannelore Zwitserlood van Q-music. Voorheen was ze nieuwslezer bij Yorin FM en RTL FM. Hannelore is tevens sidekick in de ochtendshow van Jeroen van Inkel. Andere genomineerden waren Fleur Wallenburg (3FM), Jasmijn van Dijk (Radio 538), Marion Jager (Radio Veronica / Sky Radio) en Mijke van Wijk (Caz, BNR Nieuwsradio)

Beste Producer
In de categorie Beste Producer werd Marlous Löffelman als winnaar uitgeroepen bij de Radio Bitches Award in Amsterdam. Marlous is sidekick en producer van WeekendRick op Radio 538 bij Rick van Velthuysen. Andere genomineerden waren Astrid de Jong (Giel / 3FM), Carla Versloot (Gouden Uren / Radio 2), Lenna van den Haak (oa. Timur Open Air / Caz) en Maricha Kroeske (Met Michiel / 3FM).

Grootste Radio Talent
Tot slot werd tijdens de Radio Bitches Award Annemieke Schollaardt van Uruzgan FM en 3FM tot Grootste Radio Talent uitgeroepen. Andere genomineerden waren Demi Saulic (Demi / Juize.FM), Kristel van Eijk (Kristel Kicks / Slam FM), Metha de Vos (Metha de Vos / Kink FM) en Simone Wijnands (Simone Wijnands / 100%NL)

Voor de Radiobitches Awards hebben ruim 5000 mensen gestemd op hun favoriete radiovrouwen via de website Radiobitches.nl. Tijdens de uitreiking van de Radiobitches Awards, gepresenteerd door Isabelle Brinkman, waren optredens te zien van zangeres Dennis, de band Roosbeef en cabaretière Kristel Zweers. De uitreiking van de Awardshow was de hele avond ook live te volgen op V-Radio, het webstation van de Veronica Radioschool. [Radiowereld.NL]

Foto’s: Roy van Ingen (c)

1. RadioBitches

Radiobitchesaward 2007

Foto 1: ….
Foto 2: Michael Blijleven
Foto 3: Rick van Velthuysen en dansgroep Extravandanza

2. RadioBitches

Radiobitchesaward 2007

Foto 1: Studio V-radio
Foto 2: Dansgroep Extravandanza
Foto 3: Publiek

3. RadioBitches

Radiobitchesaward 2007

Foto 1: Isabelle Brinkman
Foto 2: Cabaretière Kristel Zweers
Foto 3: Cabaretière Kristel Zweers

4. RadioBitches

Radiobitchesaward 2007

Foto 1: Tineke de Nooij en Isabelle Brinkman
Foto 2: Tineke de Nooij en Isabelle Brinkman
Foto 3: Isabelle Brinkman en ..

5. RadioBitches

Radiobitchesaward 2007

Foto 1: Hannelore Zwitserlood en Isabelle Brinkman
Foto 2: Hannelore Zwitserlood
Foto 3: Draaitafels

6. RadioBitches

Radiobitchesaward 2007

Foto 1: Geluidsinstallatie in de zaal
Foto 2: Roosbeef
Foto 3: Patricia van Liemt 100%NL en ….

7. RadioBitches

Radiobitchesaward 2007

Foto 1: Tamara Bok Novum
Foto 2: Roosbeef
Foto 3: … en Isabelle Brinkman

8. RadioBitches

Radiobitchesaward 2007

Foto 1: …. en Herbert Visser (100%NL)
Foto 2: Herbert Visser (100%NL)
Foto 3: Herbert Visser (100%NL) en Isabelle Brinkman

9. RadioBitches

Radiobitchesaward 2007

Foto 1: Patricia van Liemt (100%NL)
Foto 2: Jeroen Kijk in de Vegte (Caz) en Isabelle Brinkman
Foto 3: Jeroen Kijk in de Vegte (Caz) en Marlous Löffelman (Radio 538)

10. RadioBitches

Radiobitchesaward 2007

Foto 1: Frank van ’t Hof, Maartje Glas en Isabelle Brinkman
Foto 2: Annemieke Schollaardt
Foto 3: Marlous Löffelman (Radio 538)

11. RadioBitches

Radiobitchesaward 2007

Foto 1: Dennis
Foto 2: Dennis
Foto 3: Dennis

12. RadioBitches

Radiobitchesaward 2007

Foto 1: David de Jong (journalist in opleiding) en Jantien van Tol (KinkFM)
Foto 2: Dennis
Foto 3: Tineke de Nooij en Isabelle Brinkman

13. RadioBitches

Radiobitchesaward 2007

Foto’s: Maartje Glas en de Klas van 24 van de Veronica Radioschool: Bart Snelting, Carsten van Dijk, Ferdi Smit, Frank van Raan, Jannick Benschop, John Molenaar, Jolanda van Duyvenbode, Joost Strootman, Koen Hansen, Lauren Vriens, Lex Gaarthuis, Lex Landeweerd, Lianne Bruins, Maarten Kleinsman, Marco Kerk, Martijn Middel, Michael Blijleven, Nadya Sewradj, Pim Siegers, Ruben Pol, Saskia van Huijgevoort, Thom van Veghel en Tjeerd van den Elsen.

Yoran Kipping heeft het niet gehaald, hij kreeg een baan bij Radio 538 waardoor hij eerder moest stoppen met de opleiding.

14. RadioBitches

Radiobitchesaward 2007

Foto 1: Hannelore Zwitserlood (Q-music), Tineke de Nooij, Annemieke Schollaardt (3FM) en Marlous Löffelman (Radio 538)
Foto 2: Rick van Velthuysen (Radio 538)
Foto 3: Ingang Sugar Factory in Amsterdam