Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Claudia de Breij is beste vrouwelijke dj

Claudia de Breij is dinsdagavond door de website Radiobitches uitgeroepen tot de beste vrouwelijke dj van het jaar. Zij stopt met haar werk voor de radio.

Claudia de Breij is dinsdagavond door de website Radiobitches uitgeroepen tot de beste vrouwelijke dj van het jaar. Via de site kon het publiek zijn stem uitbrengen in verschillende categorieën. De presentatie van de uitreiking in de Sugar Factory in Amsterdam lag in handen van radiovrouw Isabelle Brinkman.

De genomineerden tegen wie De Breij het moest opnemen waren Eline la Croix (100% NL), Froukje de Both (Radio 538), Jeanne Kooijmans (Radio 5) en Lucella Carasso (Radio 1). De prijs komt op de valreep voor De Breij. Zij gaat zich volledig op televisiewerk richten.

Tineke de Nooij, die de eerste vrouwelijke dj was van radiostation Veronica, werd geprezen met een oeuvreprijs. Hannelore Zwitserlood (Q-Music) was volgens de stemmers de beste nieuwslezeres. De prijs voor het grootste radiotalent ging naar Annemieke Schollaardt (3FM). Marlous Löffelman (Radio 538) mag zichzelf de beste producer van het jaar noemen en 100%NL kreeg de prijs voor het beste radiostation.

De Radiobitches Award is in het leven geroepen omdat in Nederland naar verhouding veel minder vrouwen bij de radio werken dan in de rest van Europa. Met de prijzen wil de organisatie vakvrouwen bij de radio in het zonnetje zetten.

[Novum]