Wessel van Diepen en James Brown (101)

Oktober vorig jaar namen we uitgebreid afscheid van Wessel van Diepen met een 40 minuten durende podcastspecial over zijn carrière. Vandaag nog een kleine toevoeging. Iedereen weet natuurlijk dat Wessel van Diepen de man was achter het fijne projectje LA Style dat in 1991 grofweg 15 jaar te vroeg James Brown dood verklaarde.

Wessel van Diepen en James Brown (101) Ach, het was een leuk plaatje. Wat wij echter niet wisten, is dat Wessel van Diepen 3 jaar eerder, in mei 1988, al iets had met James Brown. Die doodverklarende haat was het nog niet. Maar toch…Je kunt duidelijk horen dat Wessel anders over James Brown dacht dan de rest van de wereld.

Tot slot nog even een stukje bronvermelding voor de verwarring. Dit fijne spotje van Wessel van Diepen vonden we in podcasts van Curry en van Inkel online te vinden op clogwog.net/cenvi. Voor de verandering stond er een aflevering van Stenders van Inkel online. Soms komen die tijden weer een beetje terug. Stenders zat alweer op de vrijdagavond, al was het nog niet met van Inkel…..

Vriendelijke groet,
Jasper
Uw Vliegende Radiowereldreporter.

Ps: Je kunt natuurlijk deze column lezen, en dan het mp3tje handmatig downloaden, dat kan hier. Maar dan loop je ongeveer 4 jaar achter in techniek. Je kunt jezelf ook gewoon abonneren op de Radio.NL podcasts door radio.nl/podcast toe te voegen aan je podcastprogramma. Dat kan meestal gewoon door die url in je mediaspeler te gooien. Welkom in de 21e eeuw.

Special over Wessel van Diepen en als mp3, of in 3 delen: deel 1, deel 2, en deel 3. Het ongelofelijk camp clipje van LA Style – James Brown is dead en The Legendary Curry en van Inkel Show.