500.000 DAB ontvangers verkocht tijdens kerst in VK

Bijna 500.000 ontvangers voor Digital Audio Broadcasting (DAB) gingen er vorig jaar december over de toonbank in het Verenigd Koninkrijk meldt ‘Media Week’. Volgens het Digital Radio Development Bureau (DRDB) komt het totaal aantal DAB ontvangers in het Verenigd Koninkrijk nu op 2,7 miljoen.

In 2005 werden er in totaal 1,4 miljoen DAB ontvangers verkocht, waardoor het totale aantal ontvangers dus binnen een jaar verdubbelde. Uit onderzoek van RAJAR blijkt dat 11,1% van de bevolking tenminste één DAB ontvanger in huis heeft. Ook dit is een verdubbeling ten opzichte van 2004. Het Verenigd Koninkrijk is momenteel dan ook koploper op gebied van DAB.

Dankzij de populariteit mag het dan ook niet verwonderlijk zijn dat mediawaakhond Ofcom de capaciteit van DAB de komende jaren flink wil uitbreiden. Toch blijkt ook DAB niet onstuitbaar te zijn, want inmiddels komen er in het Verenigd Koninkrijk ook klachten binnen over de slechte geluidskwaliteit van DAB. DAB zou zelfs slechter klinken dan de ‘oude vertrouwde’ FM. [RS/Radio.NL]