‘Nieuws van jezelf’ bij NOS Headlines

De nieuwssite NOS Headlines geeft jongeren de kans om hun zegje te doen over hun gemeente. Onder de titel ‘Nieuws van jezelf’ mogen jongeren met een filmpje, fotografiereportage of tekst zaken in hun dorp of stad aan de kaak stellen. Een jury bestaande uit deejay Giel Belen, nieuwslezeres Margriet Wesselink en Abdellah Dami (eindredacteur FunX) kiest de beste inzendingen, die vervolgens op de voorpagina van de site NOS Headlines verschijnen.

De keuze voor bijdragen over gemeenten hangt samen met de gemeenteraadsverkiezingen die op woensdag 7 maart plaatsvinden. De bijdrage mag met de verkiezingscampagne te maken hebben, maar kan gaan over van alles (school, baan, buurt, vrienden of dromen) dat jongeren bezighoudt. De redactie controleert de feiten van alle inzendingen.

Het radioprogramma ‘Met Michiel’, van maandag tot en met vrijdag tussen 20.00 en 22.00 uur op 3FM, besteedt ook aandacht aan de competitie. Elke donderdag zijn de beste inzendingen te horen en spreekt deejay Michiel Veenstra met de maker(s).

NOS Headlines is een nieuwssite die door en voor jongeren wordt gemaakt. Jongeren worden altijd al opgeroepen om mee te werken (schrijven, foto’s maken of filmen) aan de site. Tevens bestaat de mogelijkheid om een reactie achter te laten op een nieuwsbericht. [RvB/Radio.NL]

Gerelateerde berichten