VK: Absolute Radio 90’s gestart met testuitzendingen

De Engelse pop-rockzender Absolute radio is gestart met de testuitzendingen van een nieuw digitaal themakanaal. Sinds eind vorige week is Absolute Radio 90s te beluisteren via Digital Audio Broadcasting (DAB) in Londen, zo meldt RadioToday. Absolute Radio 90s neemt de plek over van Absolute 80s, dat sinds vorige maand landelijk via DAB te ontvangen is in het Verenigd Koninkrijk.

VK: Absolute Radio 90’s gestart met testuitzendingen Zoals de naam Absolute Radio 90s doet vermoeden, draait het station uitsluitend hits uit de jaren ’90, waarbij het accent op Britpop ligt.

Op de playlist staan onder meer Blur, Oasis, Texas, Lenny Kravitz, Manic Street Preachers, Chemical Brothers en de KLF. De testuitzendingen van Absolute Radio 90s zijn te beluisteren via het lokale DAB-multiplex London 2 op Block 12A. Uitgezonden wordt met een bitrate van 128 kbps.

Op maandag 21 juni om 10 uur zal Absolute Radio 90s officieel van start gaan. Wat de eerste plaat precies wordt is nog niet bekend. Hiervoor organiseert het station een ‘Battle of Britpop’. Op de website AboluteRadio90s.co.uk kunnen luisteraars namelijk stemmen op ‘Roll with it’ van Oasis of ‘Country House’ van Blur.

Om de start van Absolute Radio 90s te vieren, organiseert de landelijke pop-rockzender Absolute Radio binnenkort een speciaal weekend van de jaren ’90. In het weekend van 3 en 4 juli zal het station uitsluitend hits uit de jaren ’90 draaien. Via de website van Absolute Radio stemmen op hun favoriete album uit de jaren ’90.

Absolute radio hoopt dat Absolute Radio 90s net zo’n succes als Absolute 80s gaat worden. Dit themakanaal ging in december 2009 van start via het lokale DAB-multiplex in Londen. In enkele maanden tijd wist Absolute 80s al een grote groep luisteraars te trekken, want het station trok de eerste drie maanden van 2010 gemiddeld 264.000 luisteraars per week. Vanwege dit succes besloot Absolute Radio in mei van dit jaar om Absolute 80s te verhuizen van het lokale multiplex van Londen naar het landelijke multiplex voor commerciële radio. [RS/Radio.NL]