Weezer maakt WK-nummer

De band Weezer heeft een lied opgenomen voor het WK voetbal. ‘Represent’ is de titel van het officieuze Amerikaanse nummer voor het toernooi in Zuid-Afrika.

De band Weezer heeft een lied opgenomen voor het WK voetbal. ‘Represent’ is de titel van het officieuze Amerikaanse themanummer voor het toernooi in Zuid-Afrika.

Rivers Cuomo, zanger van Weezer en fervent voetbalfan, schreef het liedje speciaal voor de Amerikaanse deelname aan het WK. Het nummer is in de Verenigde Staten gedurende een week gratis te downloaden. Cuomo is bevriend met de Amerikaanse voetballer Landon Donovan, die in de selectie van het land meespeelt. De zanger maakte in 2006 ook al een liedje voor het WK.

De Britse rapper Dizzee Rascal en komiek James Corden maakten eerder al het officieuze Britse WK-nummer ‘Shout for England’. Het liedje is een bewerking van het Tears for Fears-nummer ‘Shout’. De Somalische artiest K’naan heeft momenteel een grote hit met het officiële WK-liedje ‘Wavin’ Flag’.

De eerste wedstrijd van de VS, tegen Engeland, eindigde in 1-1.

[Novum]