Commerciële en publieke stations werken samen in DAB+

De NPO en de VCR hebben een een memorandum van overeenstemming over samenwerking voor DAB+ getekend. DAB+ is de digitale opvolger van FM-radio. De NPO en VCR legden zij vast dat zij vanaf 1 september 2013 gelijktijdig hun DAB+ zendernetten uitrollen. Daarmee hoort de luisteraar, waar DAB ontvangst mogelijk is, een gevarieerd aanbod van landelijke publieke en commerciële radiostations.

De NPO (Nederlandse Publieke Omroep) en de VCR (Vereniging voor Commerciële Radio) hebben de intentie samen de contacten te onderhouden met de overheid en industrie voor consumentenelektronica met als uitgangspunt DAB+ tot een succes te maken in de Nederlandse markt.

Belangrijk thema is de komst van smart phones met DAB+ ontvangst en de beschikbaarheid van radio’s, die zowel FM als DAB+ kunnen ontvangen. De partners werken tevens samen in de marketing & PR.

Jan Westerhof, Directeur NPO Audio: “Ik ben blij dat de publieke omroep hierin samen optrekt met de commerciële radiostations. Uiteindelijk profiteert de luisteraar hiervan en daar zetten we ons voor in.”

Jan-Willem Brüggenwirth, Voorzitter van de VCR: “DAB+ biedt de mogelijkheden om radio te laten innoveren en in de toekomst nieuwe mogelijkheden te laten bieden. Ontvangst op moderne devices, zoals smartphones, is daarbij van het grootste belang.” [Radiowereld.NL]