Absolute Classic Rock en Absolute Radio 60s deels van DAB

Absolute Classic Rock en Absolute Radio 60s, digitale zusjes van de pop-rockzender Absolute Radio, zijn in een beperkter deel van het Verenigd Koninkrijk via DAB te ontvangen. Afgelopen dinsdag is de doorgifte van de twee stations gestaakt via vijf lokale multiplexen van Now Digital/Arqiva.

Absolute Classic Rock en Absolute Radio 60s deels van DAB De multiplexen waarop Absolute Classic Rock en Absolute Radio 60s zijn gestopt met uitzenden zijn: Ayr (in Schotland), Zuidoost Devon (Exeter), Zuidoost Wales (Cardiff/Newport), het westen van Wiltshire (Bath/Bristol/Swindon) en Coventry (bij Birmingham).

In een verklaring laat Absolute Radio weten: “We herzien continu onze distributieplatforms en daarom zijn Absolute Classic Rock en Absolute Radio 60s vanaf 23 april niet meer via de betreffende multiplexen te ontvangen.”

Absolute Classic Rock en Absolute Radio 60s blijven vooralsnog wel uitzenden via internet en via een regionale multiplex in Londen en via de lokale multiplexen van Bauer in Lancashire, Humberside, Leeds, Liverpool, het zuiden van Yorkshire, Newcastle en York.

Overigens is nog de vraag hoe lang de twee stations via de lokale netten van Bauer blijven uitzenden. Met ingang van deze zomer moet Bauer namelijk diverse radiostations van Global Radio doorgeven vanwege het opdoeken van de regionale DAB-netten van MXR. Veel lokale multiplexen van Bauer zitten momenteel echter propvol.

Absolute Radio 60s startte in 2011 met uitzenden via diverse lokale DAB-netten. Absolute Classic Rock bestaat al sinds 2000. Toen ging het station van start als Virgin Classic. Enige tijd later werd de naam gewijzigd in Virgin Classic Rock en in 2008 in Absolute Classic Rock. In 2010 werd de dekking via DAB fors uitgebreid. [RS/Radio.NL]