Commerciële radio beter via DAB+ in Amsterdam

De landelijke commerciële radiostations zijn nu beter via DAB+ te ontvangen in Amsterdam. Zenderexploitant Broadcast Partners heeft hiervoor donderdag een nieuwe zender aangezet op de toren bij de RAI langs de Zuidas. De publieke radiostations hadden al een zender voor Digital Radio+ in de hoofdstad.

Commerciële radio beter via DAB+ in Amsterdam De commerciële radiostations waren al te ontvangen in Amsterdam, maar toch liet de ontvangst te wensen over. Dit kwam met name doordat het signaal van zenders buiten Amsterdam kwam, zoals Haarlem en Wormer.

Door de ingebruikname van een nieuwe zender voor kanaal 11C op de zendmast bij de RAI is er een einde gekomen aan de ontvangst problemen in Amsterdam.

De radiostations die nu beter in Amsterdam te ontvangen zijn, zijn Radio 538, Sky Radio, Radio 10, 100% NL, Radio Veronica, Q-music, Efteling Radio, Arrow Classic Rock, Slam FM, Classic FM, BNR Nieuwsradio, Juize, Sublime FM, Sublime You, Radio Maria, Radio 10 Gold 60s & 70s hits, Sky Radio Christmas en Q-music Non-stop. [Radiowereld.NL]