Douwe Bob maakt titelsong voor film Gluckauf

Douwe Bob heeft de titelsong gemaakt voor de nieuwe Nederlandse film Gluckauf. Het nummer heet Mine Again. Gluckauf draait vanaf 29 januari in de bioscopen.

Zanger Douwe Bob heeft de titelsong gemaakt voor de nieuwe Nederlandse film Gluckauf. Het nummer Mine Again is vrijdag gelanceerd in het ochtendprogramma van Giel Beelen op 3FM. Mine Again is nu ook te beluisteren via het YouTube-kanaal van de zanger, zo maakte distributeur September Films vrijdag bekend.

Gluckauf vertelt over Lei, een dolende vijftiger die onder aan de sociale ladder leeft en alles moet doen om te overleven. Zijn grote angst is om de erkenning van zijn zoon Jeffrey, een ambitieuze twintiger, kwijt te raken. Als Jeffrey er achter komt dat zijn vader een flinke schuld heeft bij een onderwereldfiguur, besluit hij hem te helpen.

De titel verwijst naar de Limburgse groet waarmee mijnwerkers elkaar een behouden terugkeer wensten. De film is ook in Limburgs dialect gesproken. Gluckauf is geregisseerd door Remy van Heugten. De hoofdrollen worden gespeeld door Bart Slegers, Vincent van der Valk, Joy Verberk en Johan Leysen.

De film draait vanaf 29 januari in de Nederlandse bioscopen.

[NOVUM]