Broadcast Partners wint aanbesteding West- en Noord-NL

De aanbesteding van het regionale DAB+netwerk voor West-Nederland en Noord-Nederland is gewonnen door zenderexploitant Broadcast Partners. Eerder won Broadcast Partners ook al de aanbesteding van het DAB+net voor Zuidwest-Nederland en Oost-Nederland.

Broadcast Partners wint aanbesteding West- en Noord-NL De regionale publieke en commerciële radiostations, alsmede de AM-zenders dienen voor 1 september 2015 te starten met uitzenden via DAB+. Hiervoor is een bovenregionaal kavel beschikbaar, dat is opgedeeld in vijf multiplexen (allotments): Oost (kanaal 6B – Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland), Zuidoost (kanaal 7A – Noord-Brabant en Limburg), West (kanaal 8A – Noord-Holland zuid, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland), Noordwest (kanaal 9D – Noord-Holland noord en Friesland) en Zuidwest (kanaal 9D – Zeeland).

In oktober 2014 werd de aanbesteding van het net voor Noord-Nederland gestart. Grofweg dekt dit net Noord-Holland noord en Friesland. Uitgezonden gaat worden oip kanaal 9D. In november werd ook de aanbestedingsprocedure voor West-Nederland gestart. Dit net op kanaal 8A dekt Noord-Holland zuid, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland.

Beide aanbestedingen zijn gewonnen door zenderexploitant Broadcast Partners. Het is de bedoeling dat de regionale DAB+netten uiterlijk 1 september operationeel zijn. Eerder werd al bekend dat Broadcast Partners de aanbesteding won voor Oost-Nederland en Zuidwest-Nederland. Het laatstgenoemde net gaat nog deze maand de lucht in.

Op het net voor Noord-Nederland gaan onder meer Omrop Fryslan, RTV NH, RADIONL, Waterstad FM, Freez FM, Radio Continu en Radio Seagull uitzenden.

Op het net voor West-Nederland gaan onder meer RTV NH, Omroep Flevoland, Radio M Utrecht, Radio West, Radio Rijnmond, Decibel, Wild FM, Fresh FM, RADIONL, Ujala, Amor FM en Vahon FM uitzenden. [Radiowereld.NL]