Zoek
Sluit dit zoekvak.

Landelijke commerciële zenders willen DAB+ontvangst verbeteren

De landelijke commerciële radiostations hebben plannen om hun ontvangst via DAB+ flink te verbeteren. Voorwaarde is wel dat hun FM-vergunningen in 2017 verlengd gaan worden. Vooral de ontvangst binnenshuis gaat dan op vele plaatsen verbeterd worden.

Afgelopen maandag toonde Menno Koningsberger, directeur van de 538 Groep en voorzitter van de VCR, tijdens de IBC een kaart met daarop de dekking zoals deze gaat worden na het verlengen van de FM-licenties.

Uit de kaart blijkt dat de ontvangst buitenshuis vergroot gaat worden van 95% naar 97%. De ontvangst binnenshuis groeit van 40% naar 65%.

De ontvangstverbetering wordt gerealiseerd door het in gebruik nemen van diverse nieuwe zenders. Ook worden bestaande zenders aangepast. Hiervan worden waarschijnlijk het vermogen verhoogd en/of het antennediagram aangepast. Om welke zenders het precies gaat wordt pas bekendgemaakt als de verbeteringsplannen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. [Radiowereld.NL]