Deze week is de Week van de Digitale Radio

De landelijke publieke en commerciële radiostations organiseren voor de tweede keer “De week van de Digitale Radio.” Tot en met vrijdag 9 oktober besteden de radiostations uitgebreid aandacht aan DAB+. Dit jaar doen ook de regionale publieke radiostations mee en is er een auto met DAB+radio te winnen.

Deze week is de Week van de Digitale RadioRadio goes digital
Als allerlaatste analoge communicatiemiddel gaat de radio nu eindelijk digitaal. Via DAB+ zijn inmiddels alle landelijke en regionale radiostations in het grootste gedeelte van Nederland te ontvangen. DAB+ wordt één van de digitale opvolgers van FM. Het voordeel van DAB+ is dat het gratis uit de lucht te halen is, net als FM.

Voor ontvangst van deze stations via DAB+ is een nieuwe radio nodig, die inmiddels via internet en in de (grotere) elektronicawinkels verkrijgbaar is.

Week van de Digitale Radio
Net als vorig jaar organiseren de radiostations weer “De week van de Digitale Radio.” Gedurende vijf dagen wordt er door de landelijke publieke en commerciële radiostations, alsmede door de regionale publieke omroepen, aandacht besteed aan radio via DAB+. De regionale commerciële stations doen opmerkelijk genoeg niet mee aan de actie.

Hoe de stations aan deze week invulling gaan geven aan deze week verschilt per zender. De meeste radiostations zullen DAB+radio’s weggeven. Op Radio 10 en 100% NL maken luisteraars tussen 7 en 19 uur elk uur kans op een DAB+radio. Ook Sky Radio geeft er elke dag één weg. BNR Nieuwsradio besteedt op vrijdag 9 oktober tijdens de Nationale Autoshow uitgebreid aandacht aan DAB+.

Maak kans op een DAB+autoradio met daaromheen een nieuwe auto
Nieuw dit jaar is dat Digital Radio NL, organisator van de Week van de Digitale Radio, een nieuwe DAB+autoradio weggeeft met daaromheen een splinternieuwe Fiat 500 ter waarde van ruim 17.000 euro.

Voor de actie “Maak kans op een digitale DAB+ autoradio met daaromheen een nieuwe Fiat 500” wordt elke dag een dagwinnaar bekendgemaakt die in elk geval een DAB+radio wint. Op zaterdag 10 oktober strijden de vijf dagwinnaars bij Beeld en Geluid in Hilversum om de hoofdprijs: een DAB+radio met een nieuwe auto daaromheen. [Radiowereld.NL]