BBC start met Jazz pop-up station via DAB

De BBC start donderdag (12 november) met een tijdelijke jazzzender via DAB. Gedurende vier dagen staat “BBC Music Jazz” geheel in het teken van het London Jazz Festival. Opvallend is dat de BBC voor een radiozender voor het eerst samenwerkt met een commerciële radiozender.

BBC Music Jazz is namelijk een samenwerking met Jazz FM, een digitaal radiostation dat in Londen via DAB te beluisteren is.

Het London Jazz Festival zal grotendeels te volgen zijn via BBC Music Jazz. Onder andere zanger Jamie Cullum zal een programma gaan presenteren op het tijdelijke radiostation. Daarnaast de Top 50 van grootste Jazzmuziekanten bekendgemaakt worden.
 

Het is niet de eerste keer dat de BBC met een zogenaamd ‘pop-up’ station via DAB komt. Eerder gebeurde dit al tijdens het Eurovisie Songfestival, het Country to Country festival en de Olympische Spelen in Londen. [Radiowereld.NL]