Search
Close this search box.

Alle winnaars van de Marconi Award en RadioRing 2015 op een rij

Het radioprogramma ‘Blessings’ van Tim Hendriks op de landelijke commerciële zender Groot Nieuws Radio heeft woensdagavond de Gouden RadioRing 2015 tijdens het ‘Radio Gala van het Jaar’ in ontvangst genomen.

Het programma ‘Blessings’ van de 32-jarige Tim Hendriks (zie foto) versloeg concurrenten ‘Bij Igmar’ (Slam) met Igmar Felicia en ‘Helemaal Haandrikman’ (Radio 2) met Bert Haandrikman.

Deze waren ook genomineerd voor de publieksprijs voor het beste radioprogramma van het jaar.

Zilveren RadioSter Man
De Zilveren RadioSter Man, de prijs voor de beste radioman van het jaar, is gewonnen door Bert Haandrikman van Radio 2. De deejay won de prijs ook al in 2013. Hij versloeg Lex Gaarthuis van 100%NL en Gerard Ekdom van Radio 2.

Zilveren RadioSter Vrouw
De Zilveren RadioSter Vrouw, de prijs voor de beste radiovrouw van het jaar, is in ontvangst genomen door 3FM deejay Roosmarijn Reijmer. Zij versloeg Eva Koreman van 3FM en Tineke de Nooij van Radio 5. Roosmarijn was al vijf keer eerder genomineerd.

Marconi Oeuvre Award
Ook de Marconi Awards, de vakjuryprijzen van de Nederlandse radio, zijn tijdens het RadioGala van het Jaar 2015 uitgereikt. Radiocoryfee Ruud de Wild nam de Marconi Oeuvre Award in ontvangst.

Marconi Award: Aanstormend Talent
De award voor ‘Aanstormend Talent’ ging dit jaar naar Herman Hofman, presentator bij 3FM en KX Radio. Andere genomineerde in de categorie ‘Aanstormend Talent’ waren in 2015 Roelof de Vries (Bnn-Vara Radio 1) en Jordi Warners (Slam).

Marconi Award: Beste Zender
Het landelijke commerciële radiostion Qmusic heeft dit jaar in de categorie ‘Beste Zender’ de meeste indruk gemaakt op de Marconi jury.  Iwan Reuvekamp nam de Marconi Award voor Beste Zender, een bijbehorende award, in ontvangst.

Marconi Impact Award
De Marconi Impact Award gaat in 2015 naar Coen Swijnenberg en Sander Lantinga van Radio 538. Ze kregen de award vanwege hun ‘radiotransfer van het jaar’ van NPO 3FM naar Radio 538. Andere genomineerden voor de vakprijs waren het Radio 1 programma ‘Argos’ en programmadirecteur Iwan Reuvekamp van Qmusic. [Radiowereld.NL]