Legale piratenzender Team FM gestart via DAB+

De legale ‘piratenzender’ Team FM is vanaf vandaag niet meer alleen via internet en op de kabel te ontvangen, maar ook via DAB+. Het station is in de regio Emmen te ontvangen via kanaal 7C. Team FM heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met MTVNL.

Legale piratenzender Team FM gestart via DAB+ Speciaal voor Team FM heeft MTVNL een nieuwe zender aangezet in Emmen met een vermogen van 0,8 kW. Langzaam maar zeker begint de dekking van het netwerk van MTVNL noemenswaardig te worden.

Lange tijd zond dit netwerk uit via zeer zwakke zenders die nauwelijks bereik hadden. Inmiddels staan er wat sterkere zenders in onder meer Markelo, Eindhoven, Goes en Rotterdam. Nu is hier dus ook Emmen bij gekomen.

Team FM is de derde radiozender die via het netwerk van MTVNL uitzendt. Eerder besloten ook Groot Nieuws Radio en Radio West een overeenkomst te sluiten met de exploitant van de multiplex. Ondanks dat het netwerk van MTVNL op verschillende kanalen uitzendt en dus regionaal ontkoppeld kan worden, wordt overal in het land hetzelfde signaal uitgezonden. Team FM is hierdoor ook in andere regio’s van Nederland via DAB+ te ontvangen. [Radiowereld.NL]