Search
Close this search box.

NPO krijgt geen toestemming voor FunX Turkpop

De NPO mag geen radiostation exploiteren met uitsluitend Turkse popmuziek. Staatssecretaris Dekker (Media) heeft de aanvraag voor FunX Turkpop afgewezen. Dit meldt De Telegraaf. Het was de bedoeling dat FunX Turkpop via DAB+ en internet ging uitzenden.

De NPO wilde met een apart Turkpopkanaal van jongerenzender FunX meer Turkse jongeren bereiken. Een nobel doel, maar Dekker ziet het niet zitten. Dat komt onder meer omdat een zender voor zo’n kleine doelgroep voor afzondering van een bevolkingsgroep kan zorgen. Volgens Dekker moet de de NPO juist een „verbindende kracht in de samenleving zijn.”

De NPO heeft wel toestemming gekregen voor het kanaal NPO Events & Nieuws, waarop evenementen en het laatste nieuwsbulletin wordt uitgezonden. Deze zender komt op DAB+ in de plaats van NPO Radio 1 Extra. [Radiowereld.NL]