Search
Close this search box.

Freez FM terug via DAB+ in Noordwest-Nederland

De pop-rockzender Freez FM is opnieuw te beluisteren via DAB+ in Friesland en de kop van Noord-Holland. Eind vorig jaar verscheen op de FM-frequenties en DAB+netten Radio 8FM op de plaats van Freez FM. Nu maakt het radiostation een digitale doorstart.

Begin december werd bekend dat de regionale zenders Radio 8FM in Noord-Brabant, Freez FM in Noord- en Oost-Nederland en Radio Royaal de handen ineen slaan. Hierdoor is Radio 8FM op de frequenties van Freez FM en Radio Royaal verschenen.

In het geval van Freez FM betekende dit een flinke wijziging, want het pop-rockformat maakte plaats voor een classic hits format.

Vrijdag is Freez FM met het vertrouwde pop-rockformat weer gestart met uitzenden via internet. Ook is het station weer te beluisteren via digitale etherradio DAB+. Wel is het uitzendgebied beperkt tot Friesland en de kop van Noord-Holland (kanaal 9D). Gebruik wordt gemaakt van capaciteit die eerder al verdeeld werd. [Radiowereld.NL]