Search
Close this search box.

Norkring neemt DAB+zender West-Vlaanderen in gebruik

Diverse Vlaamse commerciële radiostations zijn nu ook in West-Vlaanderen en een groot deel van Oost-Vlaanderen via DAB+ te ontvangen. Zenderexploitant Norkring heeft hiervoor een zender in Egem aangezet.

Eerder deze maand werd ook al zenders in Genk en Schoten aangezet. Dit DAB+net op kanaal 11A is hierdoor nu ook in grote delen van Zuid-Nederland te ontvangen.

Vorig jaar lanceerde Norkring een commercieel DAB+ platform in de regio Brussel. Hierop zijn momenteel acht radiostations te ontvangen. Dit zijn Top Radio, VBRO Radio, Radio Maria, Radio FG, Radio Stad, Club FM, Family Radio en BBC World Service.

In november maakte Norkring bekend de dekking van dit DAB+net uit te gaan breiden naar meer regio’s in Vlaanderen. Afgelopen woensdag werden tijdens het tweede DAB+ Forum in Antwerpen twee nieuwe zenders officieel in gebruik genomen. Een zender in Genk zorgt voor dekking in Belgisch Limburg. Een zender in Schoten zorgt voor DAB+ ontvangst in de regio Antwerpen.

Met de ingebruikname van de zender in Genk is de uitrol van fase 2 van het DAB+net in Vlaanderen afgerond. In 2017 wil Norkring DAB+dekking in heel Vlaanderen hebben.

Het is de bedoeling dat ook grote commerciële zenders als Qmusic, Joe FM en Nostalgie op termijn via DAB+ te ontvangen zijn. Net als in Nederland wordt deze verplichting gekoppeld aan FM-licenties. De huidige licenties lopen tot eind 2017. [Radiowereld.NL]