Olympische Spelen 2018 en 2020 bij Eurosport en NOS

Eurosport gaat samen met de NOS de Olympische Spelen van PyeongChang in 2018 en Tokio in 2020 uitzenden. De NOS en Eurosport zorgen er samen voor dat de Nederlandse kijker bijna niets hoeft te missen van de Olympische Spelen. Hoeveel belastinggeld is betaald wil de NOS niet zeggen.

Discovery Networks Benelux en de NOS hebben een televisie- en multi-platform overeenkomst getekend voor het uitzenden van de Olympische Spelen in Nederland. Dit houdt in dat de NOS een sub- licentieovereenkomst heeft voor de audiovisuele- en radio rechten voor de Olympische Spelen van 2018 en 2020. De Olympische geschiedenis van de NOS wordt hiermee voortgezet.

Het rechtenpakket van de NOS bestaat verder uit de digitale rechten van de programmering die de NOS via het lineaire televisiekanaal uitzendt. Discovery Networks Benelux behoudt het recht om alle sporten van de Olympische Spelen zowel lineair als non-lineair uit te zenden op haar zenders Eurosport 1 en Eurosport 2

Jan de Jong, Algemeen Directeur NOS: “Het Olympisch vuur brandt bij de NOS al sinds 1964 en doordat we een overeenkomst hebben kunnen sluiten met Discovery Networks Benelux komen daar nu nog minstens vijf jaar bij. Deze overeenkomst is goed nieuws voor het Nederlandse publiek en voor de Nederlandse sport.

De NOS is immers de enige omroep in dit land die álle Nederlandse sporten op de voet volgt, dag in dag uit, ook als het geen Olympisch jaar is. Maar omdat wij altijd het hele verhaal willen vertellen, is het cruciaal dat we er ook zijn als het om Olympische medailles gaat. Dat kan nu. Komende zomer in Rio, maar ook straks in 2018 en 2020, precies zoals het publiek van ons gewend is”. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten