Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eerste Gelderse lokale omroepen gestart via DAB+

Na Groningen, Zuid-Holland en Flevoland zijn nu ook de eerste lokale omroepen in Gelderland gestart met uitzenden via DAB+. Sinds zaterdag zijn onder meer Gelre FM, Optimaal FM en Leuk FM in een groot deel van de Achterhoek digitaal via de ether te ontvangen.

Eerste Gelderse lokale omroepen gestart via DAB+ Jorg Ebbers van Gelre FM is blij met deze nieuwe stap: “Het ministerie van Economische Zaken heeft 4 streekomroepen in Nederland de kans gegeven om een eigen zogenaamde digitale Mux aan te zetten en we zijn natuurlijk erg trots dat ze ons dat vertrouwen hebben gegeven.

Dit vertrouwen komt mede doordat onze eigen technische dienst de implementatie van deze nieuwe techniek zelf uitvoert. Hiermee vergaren we belangrijke informatie voor het ministerie waarmee zij andere streekomroepen in Nederland kunnen helpen hetzelfde te doen.“

Het digitale signaal van de lokale omroepen in de Achterhoek wordt vanuit Groenlo uitgezonden op kanaal 6A. Momenteel zijn hierop vier radiostations te ontvangen. Naast de lokale omroepen Gelre FM, Optimaal FM en Leuk FM wordt ook de internetzender Dinxper FM uitgezonden. In totaal mogen er 12 radiostations gaan uitzenden via dit DAB+net. [Radiowereld.NL]