Search
Close this search box.

Omroep Vlaardingen gestart via DAB+

Omroep Vlaardingen is sinds vorige week ook via DAB+ te ontvangen. Uitgezonden wordt op kanaal 6B. Omroep Vlaardingen is de eerste lokale omroep in de Randstad die uitzendt via digitale etherradio.

Omroep Vlaardingen gestart via DAB+ Voor het uitzenden via DAB+ heeft Omroep Vlaardingen een experimentenvergunning van een jaar gekregen. Naast de omroep zelf worden ook themakanalen met Nederlandse muziek en 70’s & 80’s muziek  doorgegeven.

Overigens is Omroep Vlaardingen niet de eerste lokale omroep die uitzendt via DAB+. In een deel van de provincie Groningen zijn sinds juli Radio Westerwolde, Havenstad FM en rtvLogo digitaal via de ether te ontvangen.

Ook vijf lokale radiozenders in de regio Emmeloord hebben een vergunning gekregen om via DAB+ uit te zenden. Inmiddels zijn de testuitzendingen hiervan gestart. Daarnaast zijn ook diverse lokale omroepen elders in het land bezig met voorbereidingen om uit te gaan zenden via DAB+. [Radiowereld.NL]