Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oldieszender gestart via DAB+ in Vlaanderen

Het aanbod via DAB+ in Vlaanderen is deze week uitgebreid met een oldieszender. Woensdag is VBRO Evergreen gestart met uitzendingen via digitale etherradio. Vooralsnog gaat het om testuitzendingen.

Oldieszender gestart via DAB+ in Vlaanderen Het station maakt gebruik van het netwerk van Norkring dat in vrijwel heel Vlaanderen buitenshuis te ontvangen is. Ook in delen van Zuid-Nederland is ontvangst mogelijk.

VBRO Evergreen is het zusje van de Nederlandstalige muziekzender VBRO, die in grote delen van de provincies Oost- en West-Vlaanderen via FM te ontvangen is. VBRO zendt al enige tijd via DAB+ uit.

VBRO Evergreen werd in 2015 opgericht en zendt via internet muziek uit van de jaren ’60 tot ’00.

Met de toevoeging van VBRO Evergreen is het aantal zenders op het DAB+netwerk van Norkring uitgebreid naar 10. Naast VBRO en VBRO Evergreen zenden ook Club FM, Family Radio, BBC World Service, Radio FG, Radio Maria, Radio Stad, Top Radio en Zen FM uit via DAB+.

Het is de bedoeling dat de dekking van het DAB+netwerk van Norkring nog dit jaar fors verbeterd gaat worden. Daarnaast starten grote zenders als Qmusic., Joe en Nostalgie uiterlijk september 2018 met uitzenden via DAB+ in Vlaanderen. [Radiowereld.NL]