BBC World Service gestart via DAB+ in Nederland

BBC World Service is nu ook in een groot deel van Nederland via DAB+ te ontvangen. De Engelstalige nieuwszender is woensdag toegevoegd op het netwerk van MTVNL. Dekking is er vooral in de Randstad.

Nederland is niet het eerste land waar de World Service uitzendt via DAB+. Eerder startte het station ook al in Vlaanderen via digitale etherradio. In Het Verenigd Koninkrijk is BBC World Service landelijk in de oude DAB-standaard te ontvangen.

Tot 2011 was BBC World Service in een groot deel van Europe te ontvangen via de middengolffrequentie 648 kHz. Wegens bezuinigingen werd deze zender echter uitgezet.

Via het netwerk van MTVNL zijn in een groot deel van Nederland inmiddels al diverse stations te horen die niet op FM uitzenden waaronder Efteling Kids Radio, Hotradio Hits, Groot Nieuws Radio en LXClassics. In Brabant en Drenthe wijkt het aanbod af van de rest van het land. [Radiowereld.NL]