Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe rockzender van start via DAB+ in Vlaanderen

Vlaanderen kan sinds woensdag kennis maken met een nieuw radiostation. Via DAB+ en internet is Roxx Radio gestart met testuitzendingen. De nieuwe rockzender neemt de plek in van Club FM, die gestopt is met uitzenden.

Nieuwe rockzender van start via DAB+ in Vlaanderen Achter het nieuwe radiostation zit Jeroen Gorus, voormalig ochtenddeejay van Topradio en Donna.

Roxx is rock, maar dan wel heel uitgebreid, The Eagles, Iggy Pop, Elvis Costello, zelfs Frank Vanderlinden op zijn nieuwe plaat, maken rock,” aldus Gorus tegenover Radiovisie.

Maar ook Claw Boys Claw, Androids, Dream Academy, Flash & The Pan en Duran Duran, Doe Maar en Survivor staan op de playlist.

Roxx is er ook voor alle leeftijden, niet specifiek gericht op een bepaalde ouderdom of uit een bepaalde periode. Rock is van alle tijden. Jaren vijftig, alle decennia en heden,” vervolgt Gorus.

Momenteel is er nog non-stop muziek te horen op Roxx. Binnenkort start de radiozender met gepresenteerde programma’s.

Met de start van Roxx is er na 10 jaar een einde gekomen aan de pop-rockzender Club FM. Het station nam destijds de frequenties over van Cool FM en was een zogenaamde ketenradio. Vorig jaar besloot de Vlaamse overheid om de ketenradio’s, die gebruik maakten van FM-frequenties van lokale omroepen, te verbieden.

In plaats van ketenradio’s kwam er ruimte voor vier commerciële netwerkradio’s. Saillant detail is dat zowel Club FM als Roxx (toen nog met een hitformat) in de race was voor pakket 1. Uiteindelijk vielen beide zenders buiten de boot. [Radiowereld.NL]