Search
Close this search box.

De Week van de digitale radio komt er weer aan

De publieke en commerciële radiostations organiseren opnieuw “De week van de digitale radio.” Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 juni besteden de radiostations uitgebreid aandacht aan DAB+. De actieweek wordt voor de vijfde keer gehouden.

De Week van de digitale radio komt er weer aanRadio goes digital
Als allerlaatste analoge communicatiemiddel gaat de radio nu eindelijk digitaal. Via DAB+ zijn inmiddels alle landelijke en regionale radiostations in het grootste gedeelte van Nederland te ontvangen.

DAB+ wordt gezien als de digitale opvolger van FM. Het voordeel van DAB+ is dat het gratis uit de lucht te halen is, net als FM. Voor ontvangst van deze stations via DAB+ is een nieuwe radio nodig, die inmiddels via internet en in de (grotere) elektronicawinkels te koop zijn.

Het aantal verkochte DAB+ radio’s groeit nog steeds gestaag. Het aantal verkochte DAB+radio’s in Nederland kruipt richting de 1 miljoen.

Week van de digitale radio
Net als voorgaande jaren organiseren de radiostations weer “De week van de digitale radio.” In tegenstelling tot voorgaande jaren vind deze niet in het najaar plaats, maar al in juni. Vanaf maandag 11 juni wordt gedurende vijf dagen aandacht besteed aan radio via DAB+ door de publieke en commerciële radiostations.

Hoe de stations aan deze week invulling gaan geven aan deze week verschilt per zender. De meeste radiostations zullen weer DAB+radio’s weg gaan geven.

Op de Facebook-pagina van Digital Radio NL maken deelnemers elke dag kans op een DAB+ en Bluetooth-speaker ter waarde van bijna 90 euro. Daarnaast maakt de weekwinnaar kans om zijn/haar auto te digitaliseren met een DAB+ en Bluetooth-adapter ter waarde van bijna 200 euro.

Aangepaste huisstijl
Inmiddels heeft Digital Radio NL de kleuren van haar huisstijl aangepast en heeft de kleur geel plaatsgemaakt voor groen en turquoise. Dit zijn dezelfde kleuren die gebruikt worden in het nieuwe internationale logo dat in april 2017 werd geïntroduceerd in Duitsland werd geintroduceerd. Ook het logo van de Week van de digitale radio is hierop aangepast. Het nieuwe internationale logo zelf wordt in ons land nog niet gebruikt voor reclamecampagnes. [Radiowereld.NL]