Search
Close this search box.

Italiaanse publieke omroep start twee nieuwe stations via DAB+

De Italiaanse publieke omroep RAI breidt haar digitale radio-aanbod uit met twee nieuwe radiostations. Deze maand gaan Radio 1 Sport en Radio 2 Indie van start via verschillende digitale kanalen waaronder DAB+. Hiermee groeit de portfolio tot 12 radiostations.

Italiaanse publieke omroep start twee nieuwe stations via DAB+ Momenteel zendt de RAI via DAB+ al de stations Radio 1, Radio 2, Radio 3, GrParlamento, IsoRadio en Radio Classica uit, alsmede de digitale themakanalen Radio Live, Radio Kids, Radio Techete’ en TuttaItaliana uit.

Vanaf donderdag (14 juni) komt hier Radio 1 Sport bij, een spin-off van Radio 1 geheel gericht op sport. Het station trapt af met de eerste wedstrijd van het WK Voetbal tussen Rusland en Saoedi-Arabië. Maar ook de Champions Leaque, de Europa Leaque, volleybal, de Giro, de Tour de France, Formule 1 en de MotoGP krijgen een plek in het uitzendschema van Radio 1 Sport.

Op donderdag 21 juni krijgt ook Radio 2 er een digitaal zusje bij: Radio 2 Indie. Deze zender is gericht op nieuwe alternatieve muziek en Italiaanse popmuziek. Ook doet deze zender verslag van live muziekevenementen.

Het is overigens de bedoeling dat er dit jaar nog een dertiende radiozender voor de RAI bijkomt. Aan een spin-off voor Radio 3 wordt momenteel hard gewerkt. Wanneer dit station precies start is nog niet bekend. [Radiowereld.NL]