Zoek
Sluit dit zoekvak.

Meer commerciële radiostations via DAB+ in Bremen

In de Noord-Duitse stad Bremen is woensdagmiddag een nieuw DAB+-net voor commerciële radio de lucht in gegaan. Het aantal te ontvangen radiostations via digitale etherradio stijgt hiermee tot 33. Volgend jaar wordt de dekking uitgebreid naar het nabijgelegen Bremerhaven.

Meer commerciële radiostations via DAB+ in Bremen Vooralsnog zender er vijf radiostations uit via de nieuwe DAB+-multiplex: Energy Bremen, Nordseewelle, de schlagerzender Radio B2, ffn (editie Oldenburg/Bremen) en de schlager- en popzender Radio Roland.

Voor Energy en Radio Roland is DAB+ de manier om eindelijk in de hele stad te ontvangen te zijn. Zij hebben in de Hanzestad aan de Wesel relatief zwakke FM-zenders, waardoor de ontvangst in de buitenwijken te wensen over laat.

Radio B2 en Radio Nordseewelle zijn zelfs geheel niet op FM te ontvangen in de stad. Later dit jaar wordt het aanbod verder uitgebreid met de urban popzender Peli One.

Sinds augustus 2011 is in Bremen de landelijke multiplex te ontvangen op kanaal 5C. Hierop zijn onder meer Deutschlandfunk, Radio Bob, Energy, Sunshine Live,Schwarzwaldradio en Schlagerparadies te ontvangen. Daarnaast is in grote delen van de stad ook de multiplex van de NDR, de regionale publieke omroep voor Noord-Duitsland, te ontvangen. Onder andere NDR 1 Niedersachsen, NDR 2, N-Joy en NDR Plus zenden op dit kanaal uit.

In februari 2013 startte ook Radio Bremen met het uitzenden van haar radiostations in DAB+. [Radiowereld.NL]