Search
Close this search box.

Denemarken: NRJ nu landelijk op DAB+

De hitzender NRJ is sinds maandag in vrijwel heel Denemarken te ontvangen op DAB+. Nadat de zwarte panter in november na vijf jaar terugkeerde op FM in de regio Kopenhagen, krijgt het station nu vrijwel landelijke dekking.

Denemarken: NRJ nu landelijk op DAB+ NRJ was tot mei 2013 in delen van Denemarken te ontvangen op FM. Maar na 15 jaar werd de stekker uit het verlieslijdende station getrokken.

Eind vorig jaar werd NRJ in Denemarken nieuw leven ingeblazen door TVR Media. In de regio Kopenhagen werden hiervoor twee lokale FM-frequenties van Nord FM overgenomen. Daarnaast wordt via het regionale DAB+-netwerk voor Oost-Seeland, waarin Kopenhagen ligt, uitgezonden

Nu is het tijd voor flinke uitbreiding, want sinds maandag is NRJ vrijwel landelijk te ontvangen in Denemarken op DAB+. Gebruik wordt gemaakt van het commerciële netwerk van Teracom op kanaal 12C. Dit netwerk kan door ruim 90% van de Denen ontvangen worden. Momenteel zenden op ‘DK DAB1’ al BBC World Service uit, alsmede grote landelijke commerciële stations als Pop FM, Nova, Radio 100 en The Voice.

Dat NRJ voor landelijke distributie op DAB+ gaat is een logisch gevolg. In Denemarken heeft al bijna de helft van de huishoudens de beschikking over een DAB+-radio.

Naast NRJ is ook radiozender Classic Rock landelijk gestart op DAB+. Op FM is deze zender te ontvangen in de regio’s Kopenhagen en Aarhus. Ekstra Bladet Radio, het station van de gelijknamige krant, besloot onlangs echter om juist te stoppen via digitale etherradio. [Radiowereld.NL]