Zoek
Sluit dit zoekvak.

België: Waalse publieke omroep RTBF in Vlaanderen op DAB+

De publieke omroep RTBF voor het Franstalige gedeelte van België gaat uitzenden op DAB+ in Vlaanderen. Vanaf donderdag (2 mei) is op de tweede landelijke multiplex van Norkring het station ‘RTBF Mix’ te ontvangen. Hierop worden de radiostations van de RTBF afwisselend uitgezonden.

België: Waalse publieke omroep RTBF in Vlaanderen op DAB+ Op RTBF Mix wordt elke werkdag tussen 5 en 10 uur en in het weekend van 6 tot 9 uur het programma van La Première uitgezonden.

Van dinsdag tot en met vrijdag worden tussen 20 en 23 uur de sportprogramma’s van VivaCité overgenomen, alsmede op zaterdag tussen 18 en 23 uur en op zondag van 14 tot 16 uur. De overige uren is Classic21 te horen.

Met RTBF Mix komt de Franstalige omroep tegemoet aan de Francofonen in Vlaanderen. Zij waren sinds eind vorig jaar, na het uitzetten van de middengolffrequenties van de RTBF, verstoken van programma’s uit Wallonië via de ether.

Eerder waren er nog plannen om via het netwerk van de Vlaamse publieke omroep VRT te gaan uitzenden. De VRT zou dan zelf een plekje op DAB+ in Wallonië krijgen. De VRT zag echter niets in dit plan.

RTBF Mix is te ontvangen via het zogenaamde ‘Vlaanderen2’ DAB+-netwerk van Norkring. Deze zendt uit op kanaal 5A in de provincies Oost- en West-Vlaanderen en in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant (inclusief Brussel) op kanaal 5D. Momenteel zijn NRJ, Stadsradio Vlaanderen en TomorrowlandOne World Radio via dit netwerk te ontvangen. [Radiowereld.NL]