Zoeken
Sluit dit zoekvak.

VK: Heart maakt presentatieduo landelijke ochtendshow bekend

Jamie Theakston en Amanda Holden gaan vanaf maandag 3 juni de landelijke ochtendshow op het popnetwerk Heart presenteren. Deze show vervangt maar liefst 22 lokale ochtendshows in het Verenigd Koninkrijk.

VK: Heart maakt presentatieduo landelijke ochtendshow bekend Theakston(links op foto) presenteert al sinds april 2005 de dagelijkse ochtendshow op Heart in Londen. Dat deed hij jaren lang met Spice Girl Emma Bunton.

Eind vorig jaar stopte zij hier echter tijdelijke mee vanwege de nieuwe tournee van de meidenband en werd ze vervangen door middag co-host Lucy Horobin.

Nu is bekend dat Bunton niet meer terugkeert in de ochtend op Heart. Het popnetwerk heeft namelijk tv-presentatrice Amanda Holden (rechts op foto) aangetrokken als nieuwe ochtend co-host. Volgens de geruchten heeft zij een contract getekend voor twee jaar met een waarde van 3 miljoen pond. Zij zou daarmee de best betaalde radiopresentatrice van Engeland worden.

Holden is bekend als jurylid van “Britain’s Got Talent” en als invalpresentator van “ThisMorning” op ITV.

Theakston en Holden krijgen in de ochtend ondersteuning van voormalig PusycattDoll Ashley Roberts. Zij gaat het shownieuws verzorgen in het programma.

De nieuwe ochtendshow start, in tegenstelling tot de ochtendshows nu, een half uur later om 6.30 uur.

Versoepeling regels
Heart is het tweede grote netwerk van Global radio dat alle lokale ochtendshows vervangt door één landelijke. Begin april deed Capital dit al. Smooth Radio volgt later dit jaar.

De veranderingen zijn het gevolg van de versoepeling van de regels, waarbij lokale en regionale stations nog maar drie in plaats van zeven uur per dag aan lokale programma’s hoeven te brengen en het niet meer verplicht is om een lokale ochtendshow te hebben.

Ook zijn de goedgekeurde gebieden waarin stations mogen fuseren of al hun programma’s mogen delen groter geworden. In ruil hiervoor moeten de stations nog wel op lokaal niveau uitgebreid lokaal nieuws, weer en verkeer brengen.

Een deel van de huidige lokale ochtendteams verhuisd naar de middag, maar het grootste deel komt op straat te staan. Veel van hen werken namelijk op zzp-basis, waardoor ze makkelijk aan de kant geschoven kunnen worden. [Radiowereld.NL]
Foto: Heart / Global Radio

Gerelateerde berichten