Search
Close this search box.

VK: Oldieszender Gold nu landelijk op DAB+

De oldieszender Gold is sinds maandag in heel het Verenigd Koninkrijk te ontvangen op DAB+. Het station is toegevoegd aan het aanbod van het eerste landelijke DAB-net voor commerciële radio van Digital One. Gold is tevens gestart met een nieuwe ochtendshow gepresenteerd door James Bassam.

VK: Oldieszender Gold nu landelijk op DAB+ Gold ontstond in augustus 2007 door de fusie van de oldiesnetwerken Classic Gold en Capital Gold. Hierdoor was het station in grote delen van het Verenigd Koninkrijk via AM en DAB te ontvangen.

In maart 2014 besloot eigenaar Global echter om vrijwel alle AM-frequenties en plaatsen op lokale DAB-netten van Gold in te zetten voor Smooth Radio. Hierdoor was Gold alleen nog via de middengolf in Londen, Manchester en de regio Nottinghgam, terwijl dekking op DAB beperkt werd tot Londen en Nottingham. Smooth Radio had hier namelijk al de beschikking over FM en DAB.

Ruim een jaar later, in september 2015, werd de dekking van Gold weer flink uitgebreid op DAB. Desondanks werd de dekking van voor 2014 niet meer geëvenaard.

Maar nu is hier verandering in gekomen. Sinds maandagochtend is Gold landelijk te ontvangen in het Verenigd Koninkrijk op DAB+. Om ruimte te maken voor het station zijn zusterstations Heart Extra en Smooth Extra op het landelijke DAB-netwerk van Digital One omgeschakeld van de oude DAB (MP2) standaard naar DAB+. Hierdoor komt de transitie van bestaande radiostations via digitale radio naar de nieuwe standaard in het Verenigd Koninkrijk eindelijk op gang.

Maandag is Gold ook gestart met een nieuwe ochtendshow. Voortaan is James Bassam elke werkdag tussen 6 en 10 uur te horen op de oldieszender. Hij neemt het stokje over van Tony Dibbin, die het station heeft verlaten.

Vaste onderdelen van “More Music Breakfast” zijn “Six Snooze-busters at Six”, “3 Big Number 1’s” om 8 uur en “Golden Year” om 9 uur.

Bassam was sinds 2006 te horen als “The Bassman” op zusterstation Capital FM. Lange tijd vulde hij de uren tussen 13 en 16 uur op werkdagen, maar sinds begin dit jaar was de deejay alleen nog in het weekend te horen.

Gold draait een mix van hits van de jaren ’60, ’70 en ’80. Elk uur is er landelijk nieuws en weer te horen. Tijdens de spits worden er ook korte verkeersupdates uitgezonden. Buiten de ochtendshow is het station geheel non-stop. Of dit door de landelijke uitbreiding nog gaat veranderen is nog niet bekend. [Radiowereld.NL]
Foto: Global Radio/Gold